We hebben voorafgaand aan de beurs in Frankfurt heel even kennis kunnen maken met de nieuwe showauto van Bugatti. Nu is er wat meer beeldmateriaal vrijgegeven van de Galibier.

Dat was een koude douche toen we in september op de IAA in Frankfurt rondliepen: aan de vooravond werd de Bugatti 16C Galibier Concept aan de vooravond van de beurs op een VW-evenement onthuld en we kregen een handjevol foto’s mee.

De dag er na, toen de show van start ging, was de Galibier nergens te bekennen. Slechts weinigen hebben deze auto dus gezien.

Vorig week is de auto opnieuw getoond aan een select publiek in Los Angeles. Daarbij heeft Bugatti een nieuwe set foto’s vrijgegeven, zodat we een beter beeld krijgen van de auto, die in 2013 op de markt moet komen.

Driehonderd
Tegen die tijd is het driehonderdste exemplaar van de Veyron geproduceerd en is er ruimte voor de productie van iets nieuws in het prestigieuze ‘atelier’ in Molsheim.

De showauto is voorzien van de zelfde 8,0-liter W16 motor, die voor de sedan echter wordt teruggebracht naar zo’n 800 pk. Bovendien kan de machtige motor dit keer lopen op bio-ethanol, zodat zelfs Bugatti zijn duit in het groene zakje gooit.

Overigens is deze Galibier niet de enige studie-Bugatti die de komende tijd wordt gepresenteerd. Het merk uit de Elzas belooft dat er de komende maanden meer zullen volgen.