Gordon Murray is momenteel hard bezig met de ontwikkeling van zijn - naar eigen zeggen - revolutionaire stadsauto, de T25.

We moeten nog op de eerste officiële beelden van die auto wachten, maar Murray heeft al aangekondigd dat er ook een elektrische variant komt. Deze krijgt de naam T27.

Gordon Murray Design, het bedrijf van Murray, gaat voor deze elektrische T27 samenwerken met Zytek Automotive.

Het project kost 9 miljoen pond, waarvan de helft uit de pot van het Technology Strategy Board komt. Dat is een overheidsstichting die de invoering van milieuvriendelijke mobiliteit probeert te versnellen. Murray belooft dat de T27 de auto met omgerekend te laagste CO2-uitstoot ter wereld wordt.

Claim

Ten opzichte van een gewone auto claimt Murray over de levenscyclus een uitstoot die 63 procent lager is. Ten opzichte van de zuinigste elektrische auto is dit nog altijd 27 procent.

Om dit te bereiken gebruikt Gordon Murray een geheel nieuw ontwikkelde lichtgewicht constructie en ook de aandrijflijn van Zytek is geheel nieuw ontwikkeld.

In februari 2011 moeten vier prototypes van de T27 rondrijden. Wanneer de marktintroductie volgt, is nog niet bekend. De T25 wordt binnenkort onthuld en verschijnt als het allemaal meezit in 2010 op de markt.