De samenwerking tussen Chrysler en Fiat houdt ook in dat Fiat gebruik gaat maken van de Pentastar V6-motor van de Amerikanen en dat Chryslers World Engine wordt voorzien van Fiats Mulitair-techniek. En het achterwielaangedreven platform van Chrysler komt toch beschikbaar voor Fiat.

Onderdeel van het vijfjarenplan van Chrysler Group LLC dat op 4 november is vrijgegeven, is een complete vernieuwing van het gamma van Chrysler, Jeep en Dodge tussen nu en 2012. Jeep gaat gebruikmaken van het B-segment platform van Fiat om een compact model te ontwikkelen en de Patriot en Compass staan eveneens op de nominatie om vervangen te worden, door een model op Fiats C-platform.

Chrysler en Lancia
Chrysler en Lancia gaan intensief samenwerken en daarbij gaan de 300C en Grand Voyager een belangrijke rol spelen. Het betekent dat het achterwielaangedreven platform van de 300C ook voor het Italiaanse merk in actie komt.  

Chrysler en Lancia komen met nieuwe modellen in het B-, C- en D-segment, per markt wordt gekeken of het model als Lancia of Chrysler gevoerd wordt.

Nieuwe Viper
Dodge start in de toekomst met een model in de compacte klasse, het B-segment dus. Goed nieuws is dat Fiat en Dodge overwegen een opvolger van de Viper te ontwikkelen en die komt ergens tussen 2012 en 2014 op de markt.

V6 voor Fiat
Jeep heeft een nieuwe V6 motorenfamilie ontwikkeld, de Pentastar. Die zit al in de nieuwe Grand Cherokee en deze motor komt ook beschikbaar voor Fiat, net als het 300C-platform dus. Chrysler gaat de viercilinder World Engine, de 2.4, voorzien van Multiair-techniek van Fiat.