Skoda Nederland heeft een speciale versie van de Fabia in het gamma opgenomen. Het gaat om de Sportline, zoals de naam al doet vermoeden speciaal gericht op de liefhebbers van sportiviteit.

De Skoda Fabia Hatchback Sportline heeft de Dynamic-uitvoering als basis. De Dynamic blijft overigens gewoon leverbaar.

De uitrustingslijst van de Sportline vult die van de Dynamic aan met ESP, schijfremmen achter, een sportonderstel, 17-inch lichtmetalen ‘Trinity’ wielen, lichtmetalen sportpedalen, een lederen 3-spaaks sportstuurwiel, Sportline vloermatten en rode of blauw interieuraccenten, afhankelijk van de gekozen carrosseriekleur.

De prijzen starten bij 18.300 euro. Voor dat geld krijgt u een Fabia Sportline met de 85 pk sterke 1.4 MPI benzinemotor mee. De Sportline is er ook met de 102 pk sterke 1.6 benzinemotor. Dieselen kan ook met de 80 pk sterke 1,4-liter TDI en de 105 sterke 1,9-liter TDI. De 102 pk sterke benzinemotor kan ook worden gecombineerd met een tiptronic-automaat.

Een dak in contrasterende kleur behoort altijd tot de standaarduitrusting. Het kleuraanbod bestaat uit Black Magic met zilveren dak en spiegels, Satin Grey met zilveren dak en spiegels, Anthracite Grey met zilveren dak en spiegels en Corrida Red met wit dak en in Corrida Red gespoten spiegels.