AMSTERDAM - Nadat Dacia eerst de laagste segmenten van personenautomarkt heeft veroverd, gaat het no-nonsensemerk nu zieltjes winnen in de bedrijfsautomarkt. De pickup- en bestelautouitvoering van de Logan arriveren volgende maand in Nederland.

De Dacia Logan Van en Pickup zijn direct afgeleid van de MCV-personenautoversie. De Pickup heeft twee zitplaatsen, waarachter ruimte is voor driehonderd liter bagage. De laadbak heeft veertien sjorogen en de klep kan driehonderd kilo dragen.

Bij de Van zijn de achterruiten vervangen door metalen panelen. Achter de voorstoelen is een tussenschot zonder ruit. De laadruimte meet 2,5 kubieke meter en is voorzien van zes sjorogen. Beide uitvoeringen hebben een maximaal laadvermogen van 825 kilo.

Vanaf deze maand zijn de auto’s te bestellen. De eerste exemplaren worden in december afgeleverd. De Van en de Pickup hebben exact dezelfde prijs.

De variant met de 90 pk sterke 1,6-liter kost 7.790 euro exclusief BTW en BPM en de versie met de 70 pk sterke 1,5-liter dCi diesel is te koop vanaf 8.990 euro exclusief belastingen.