AMSTERDAM - Tot het einde van het jaar is er flink voordeel te halen bij aanschaf van een Toyota Avensis. Accessoires en dieselmotoren gaan in de aanbieding.

Toyota heeft actiemodellen van de Avensis klaar staan. Die hebben de meest fantastische aanduidingen. Neem de Avensis D-4D Panoramic Business Special TNS. Die heeft het panoramische dak en het TNS 510 navigatiesysteem. Als Wagon kost die 33.990 euro.

Wanneer het TNS systeem wordt vervangen door de omvangrijkere HDD navigatie, moet slechts driehonderd euro worden bijgelegd. De Executive-versie met dit systeem is te koop voor 34.290 euro. Zaken als lederen bekleding en elektrische stoelverstelling zijn standaard op deze Avensis-topper.

Wie één van de Business Special-modellen kiest met een diesel, kan nog meer voordeel vangen. De meerprijs van de 150 pk sterke 2,2-liter D-4D ten opzichte van de 2,0-liter met 126 pk bedraagt 500 euro. Wie nog eens 500 euro bijlegt, rijdt de 177 pk-variant.

De Business Specials zijn te koop tot 31 december. De laatste dag van het jaar, is de uiterste aanvraagdatum voor een kenteken. De uiterste registratiedatum is 31 januari 2010.