Het uiterlijk van de nieuwe Opel Meriva is steeds minder een verrassing voor ons. Vorige jaar was er een concept-car, begin deze maand zagen we de ongecamoufleerde achterkant van de compacte mpv en nu is het tijd voor de naakte voorkant van het productiemodel.

Het Opel-personeel is de geheimzinnigheid rond de auto duidelijk dus ook wel zat, bleek eerder deze maand. Geen wonder, want eigenlijk had de auto al op de markt moeten zijn.

De onthulling van de productieversie stond eigenlijk gepland voor de Autosalon van Genève in maart, maar door bezuinigingswoede bij General Motors werd de introductie van de nieuwe generatie een jaar uitgesteld.

Concept-car

Op de Autosalon van Genève in maart is het dan dus wel zo ver. Net als de concept-car krijgt de nieuwe Meriva zelfmoorddeuren, eh… Flexdoors, zoals Opel ons graag wil laten zeggen. Het motorenpalet zal louter bestaan uit viercilinders.

Bij de benzinemotoren zijn dat exemplaren met een cilinderinhoud van 1,4 of 1,6 liter (87 tot 115 pk) en de dieselmotoren hebben een inhoud van 1,3 of 1,7 liter.

Rond de zomer van volgend jaar verschijnt de auto bij de dealers. Het veld concurrenten bestaat dan uit onder meer de Kia Venga, Nissan Note en de Citroën C3 Picasso.