AMSTERDAM - Bij het R&D centrum van Hyundai in Korea mogen geen fototoestellen mee naar binnen. Toch weten wij je al precies te vertellen hoe de mpv-versie van de Hyundai i20 er uit ziet.

Camera’s werden afgeplakt of ingenomen en we werden nog net niet gefouilleerd bij het betreden van één van de vele gebouwen op het 500 voetbalvelden grote R & D centrum van Hyundai in Korea, waar we vandaag te gast zijn.

Maar dan mochten we hem wel even zien: de mpv op basis van de Hyundai i20. Het is vast geen verrassing als die auto als twee druppels water lijkt op een Kia Venga. Sterker: het is een Kia Venga. Alleen de grille is wat speelser door een bladmotiefje (lekker groen!).

De Venga die we op Frankfurt zagen was juist van binnen weer wat speelser maar beide auto’s komen gigantisch overeen. Aardig wat binnenruimte dus, een verschuifbare achterbank en een verrassend hoog liggende vloer van de kofferruimte zodat het daar met de ruimte niet meevalt.

Op de Autosalon van Genève, die in maart wordt gehouden, maken we opnieuw kennis met de i20 mpv. Dan nemen we ook ons fototoestel mee.