Fisker heeft een intentieverklaring getekend om de vroegere Pontiac-fabriek in Wilmington, Delaware over te nemen. In de fabriek wil de hybridefabrikant in de toekomst z’n kleine model gaan bouwen.

Het nieuws werd bekendgemaakt door de Amerikaanse vicepresident Joe Biden, de gouverneur van Delaware Jack Markell en Henrik Fisker en Bernhard Koehler, topmannen van Fisker. Fisker betaalt 18 miljoen dollar voor de productiefaciliteit. In de komende drie jaar investeert Fisker nog eens 175 miljoen dollar in de modernisering van de fabriek. De activiteiten van het merk zorgen voor 2.000 banen in de fabriek en 3.000 bij de toeleveranciers.

Eind 2012 start in Wilmington de productie van de kleine Fisker Nina. Dat wordt een gezinsauto met een geschatte prijs van 45.000 euro. Fisker wil in 2014 op de locatie in Delaware 75.000 tot 100.000 auto’s bouwen.

De Nina komt onder de grotere Karma in het gamma. De productie van die auto gaat binnenkort bij het Finse Valmet van start. Medio 2010 komt de Karma ook in Nederland op de markt.

General Motors bouwde sinds 1947 in Wilmington meer dan 8,5 miljoen auto’s. In Delaware rolden onder meer de Pontiac Streamliner, Chevrolet Impala en Malibu en de Saturn L-serie van de band. ‘Onze’ Opel GT en de zustermodellen Pontiac Solstice en Saturn Sky kwamen ook uit de toekomstige Fisker-fabriek.