Opel brengt een ‘versie 2.0’ van de zuinige Corsa Ecoflex. Dat betekent concreet een tien procent lager verbruik voor Opels kleinste Ecoflex-model.

Opels nieuwe Corsa Ecoflex heeft een 1,3-liter turbodiesel met variabele geometrie onder de kap. Het blok is goed voor 95 pk en 190 Nm trekkracht. Het gemiddeld verbruik van de auto is 3,7 liter per 100 kilometer.

De driedeurs Corsa Ecoflex heeft een CO2-uitstoot van 98 gram per kilometer en de vijfdeurs stoot per kilometer een gram meer uit. In beide gevallen betekent dit dat de Corsa Ecoflex in aanmerking komt voor 20 procent bijtelling.

Lager verbruik

Het lagere verbruik is het gevolg van een serie ingrepen van Opel. Zo heeft de versnellingsbak langere eindoverbrengingen, ligt de auto 20 millimeter dichter bij het asfalt en monteert Opel een aerodynamicapakket.

Ook heeft de Ecoflex banden met een lagere rolweerstand. Deze omhullen 14-inch stalen wielen, 15-inch lichtmetaal is een optie. Het spaarvarken sprint in 12,3 seconden naar 100 kilometer per uur en heeft een topsnelheid van 177 kilometer per uur.

De vernieuwde Opel Corsa Ecoflex komt in januari 2010 op de markt. Er komen twee uitrustingsniveaus, de Selection en de Edition. De prijs van de auto is nog niet bekend.