AMSTERDAM - Meer dan 1.500 nieuwe onderdelen hebben bijgedragen aan de vernieuwing van Fords Mondeo. Het resultaat is vanaf oktober te zien bij de Ford-dealer.

Aan de buitenkant zijn de vernieuwingen betrekkelijk bescheiden. Nieuwe chroomaccenten, een veranderde grille, nieuwe bumpers; het zijn de ‘usual suspects’. Veel opzienbarender is de nieuwe krachtbron die de Mondeo heeft meegekregen. De 1,8 Duratec Sci (130 pk) zorgt volgens Ford dankzij het Smart Charge injectiesysteem voor een reductie van het brandstofverbruik van tussen de zes en acht procent bij normaal dagelijks gebruik. Deze motor krijgt net als de 2,0 liter TDCi dieselmotor en de 2,5 liter V6-benzinemotor de beschikking over een nieuwe, handgeschakelde zesbak.

Als klap op de vuurpijl heeft het Amerikaanse bedrijf ook een nieuw model in het leven geroepen, luisterend naar de naam Ghia Executive. Verder zijn in alle modellen technische snufjes doorgevoerd als nieuwe audiosystemen en verwarmde zitplaatsen. De vernieuwde Mondeo is binnenkort te koop vanaf 22.995 euro.