De nieuwe Britse autobouwer Axon heeft het doek van zijn Axon Car getrokken. Het is een plug-in hybride geworden die op korte afstanden volledig elektrisch kan rijden en voor langere ritten beschikt over een motor die loopt op benzine of bio-ethanol.

Door de combinatie van een volledig elektrisch voertuig met een verbrandingsmotor is de actieradius net zo groot als van elke andere auto

De Axon Car maakt gebruik van bijzondere materialen. Zo is een deel van de carroserie opgetrokken uit koolstofvezel om het gewicht en daarmee het verbruik laag te houden. De stoelbekleding is gemaakt van gerecyclede spijkerbroeken en streepjespakken.

CO2

Volgens Axon is de CO2-uitstoot 50 gram per gereden kilometer. Daar is de gemiddelde uitstoot van Britse elektriciteitscentrales in meegerekend.

De Axon Car zal in kleine fabriekjes in Engeland, Spanje, Frankrijk, Ierland, Denemarken en Nederland geproduceerd worden. De eerste auto’s verschijnen vanaf 2011 op de markt. In 2012 moet de hybride overal verkrijgbaar zijn.