Karmann balanceert op het randje van de afgrond. Volkswagen bekijkt of het bedrijf kan worden overgenomen.

De curatoren van Karmann gaven vrijdag aan dat als er voor de start van de nieuwe maand geen nieuw geld binnenkomt, het bedrijf sluit. Volkswagen heeft interesse in het bedrijf en bekijkt of de toeleverancier kan worden overgenomen. De fabriek in Rheine zou niet op de verlanglijst van VW staan. Voor de overname worden bedragen genoemd van een ‘tiental miljoenen’ tot 65 miljoen euro. Al maanden wordt er gespeculeerd over een overname van Karmann door VW.

De curatoren bekijken alle mogelijkheden die er zijn om Karmann te redden. Alle fabrikanten die nog rekeningen hebben openstaan, zijn welkom om aan het bedrijf te komen snuffelen. Bij Karmann staan er nog voor enige tientallen miljoenen rekeningen open. “Als er nog een paar rekeningen worden betaald, kunnen we het nog even uitzingen”, aldus de curator.

Naar verluidt heeft BMW onlangs de openstaande rekeningen betaald. Daimler, dat alleen al voor minstens tien miljoen bij Karmann in het krijt staat, onderhandelt vandaag over hoe de schuld kan worden afgelost.