De introductie van een super-TT werkt natuurlijk als een rode lap op de tuningsbedrijven. Ook Avus Performance kan het niet laten om met een eigen interpretatie van de ultieme Audi TT RS te komen.

Avus Performance houdt niet van half werk. De kern van het tuningsprogramma is namelijk motortuning. Standaard is de TT RS al goed voor 340 pk en een sprint naar 100 kilometer per uur in 4,6 seconden, maar de Duitse tuner gooit daar nog een flinke schep bovenop. Avus Performance weet dankzij een ander motormanagement en uitlaatsysteem namelijk 460 pk uit de 2,5-liter, vijfcilinder turbomotor te persen.

Door de extra kracht kost de sprint naar 100 kilometer per uur nog maar 3,8 seconden. De topsnelheid komt rond de 310 kilometer per uur te liggen. Audi R8, eat your heart out! De prijs van de motortuning is op aanvraag.

Van de optische verfraaiingen kunnen we u wel de (Duitse) prijzen melden. De matzwarte lak kost bijvoorbeeld 1.999 euro. De sportveren kosten 1.299 euro. Het lichtmetaal heeft een diameter van 20-inch en is omhuld door Hankook S1-banden. Ons Nederlanders spreekt het ongetwijfeld aan dat Avus Performance hier adverteert met ‘4 voor de prijs van 3’ en de schade zodoende tot ‘slechts’ 6.400 euro beperkt blijft. Die actie loopt tot 15 december.