AMSTERDAM - De nieuwe Astra hatchback staat nog niet eens in de showrooms, maar Opel is alweer een stap verder aan het denken. Onder deze mule zit de nieuwe Calibra verstopt!

Deze mule heeft namelijk duidelijk een grotere spoorbreedte dan de Astra zoals we ‘m tot nu toe kennen. Het blijft natuurlijk gissen bij mules, maar het lijkt er sterk op dat we hier te maken hebben met de opvolger van de Opel Astra GTC.

Bij de onthulling van de Astra belandde al een schets van een dergelijke auto op het web (afbeelding 8)

Carl-Peter Forster, directeur van GM Europe (vorig jaar nog de eigenaar van Opel), vertelde ons vorig jaar in een interview dat de nieuwe Astra een groter verschil tussen de vijfdeurs en de driedeurs krijgt.

Coupé

De driedeurs moet een echte coupé worden die rechtstreeks met de Scirocco concurreert, aldus Forster. Mogelijk krijgt de driedeurs coupé zelfs een compleet nieuwe naam, want er zijn genoeg fans die smachten naar een wederopstanding van de Calibra.

Bij een sportieve coupé horen potente motoren en wat dat betreft zal de driedeurs Astra niet teleurstellen. De atmosferische 1.4 is sowieso geen optie en het is goed mogelijk dat Opel zelfs alleen maar turbomotoren brengt.

Dat zou betekenen dat het gamma start met een 1,4-liter turbomotor met 140 pk, gevolgd door een 1,6-liter turbo met 180 pk. Ook komt er uiteraard weer een OPC-versie. Volgens de geruchtenmachine krijgt deze vierwielaandrijving en een vermogen van 270 pk, 5 pk meer dan de Volkswagen Scirocco R.

Hatchback

Het testen van de techniek van een coupé onder de carrosserie van een hatchback is niet nieuw in auto-ontwikkelingsland: begin dit jaar konden we u al een Peugeot RC Z zien die onder een dikke 308-jas ongestoord z’n testkilometers probeerde te rijden.

Dit weekend rijden we voor het eerst met de nieuwe Opel Astra hatchback. Op zaterdag kunt u onze eerste indrukken op de site verwachten, dus houd autoweek.nl in de gaten.