De Mini, die door de Engelsen wordt beschouwd als één van de laatste Britse auto-iconen, wordt binnenkort ook in Duitsland gebouwd.

BMW heeft plannen om een tweede productielijn voor de Mini op te zetten in de fabriek in Regensburg, in plaats van in de Mini-fabriek in het Engelse Oxford. Dat meldt The Independent on Sunday. Door komst van de nieuwe coupé en speedster raakt de fabriek in Oxford over de maximumcapaciteit. Eerst was het plan om daar een tweede productielijn te bouwen. Nu blijkt dat door de ongunstige wisselkoers in Engeland, de Mini’s in Duitsland goedkoper kunnen worden geproduceerd.

Volgens insiders zou het uitwijken naar Regensburg ook te maken hebben met de plannen om in de toekomst een model binnen het BMW-concern op een verlengd Mini-platform uit te brengen. Verder wordt binnenkort de Countryman, een SUV-variant, bij Magna in Oostenrijk geproduceerd. Sinds Magna de eigenaar van Opel is, en dus een concurrent van BMW, doen de Beiers niet zo graag meer zaken met Magna. Wellicht biedt de nieuwe productielijn ruimte om ook de Countryman te produceren.