McLaren wil graag weer meetellen in sportwagenland en vindt alleen een coupéversie van de nieuwe MP4-12C niet genoeg. Vandaar dat er ook een Spider op de planning staat.

Dat meldt Autocar. Het magazine heeft uitgevonden dat er op een plattegrond van de McLaren-fabriek ruimte is gereserveerd voor Webasto RHT Sub Assembly, een fabrikant van open daken. RHT staat hier voor Retractable Hardtop. McLaren zelf zegt echter dat er inmiddels alweer een nieuwe plattegrond is en dat Webasto ‘een van de potentiële toeleveranciers’ is.

De hardtop van de open McLaren wordt een lichtgewicht exemplaar van aluminium of koolstofvezel. De krachtbron van de nieuwe McLaren is een 3,8-liter V8 met twee turbo’s en een vermogen dat rond de 600 pk ligt. Door een koolstofvezel MonoCell constructie is het gewicht lager dan bij de concurrentie is heeft de MP4-12C de laagste CO2-uitstoot in z’n klasse.

We moeten nog wel even wachten op de McLaren MP4-12C Spider. De Coupé komt pas in 2011, dus als het tegenzit, komt de open versie pas in 2012.