De synergie tussen Fiat en Chrysler begint serieuze vormen aan te nemen. Zo worden de Lancia’s van de toekomst gebaseerd op modellen van Chrysler.

Lancia en Chrysler staan onder leiding van de zelfde directeur. Daar blijft het niet bij: de Lancia’s van de toekomst worden gebaseerd op modellen van Chrysler. Zo zou er een nieuw vlaggenschip in de pen zitten als opvolger van de Thesis. Die deelt zijn techniek met de 300C. Tevens komt er een Lancia die de techniek van de opvolger van de Sebring krijgt. Chrysler krijgt in ruil een kleiner model in de gelederen dat waarschijnlijk zijn basis deelt met de nieuwe Ypsilon, die in 2010 verschijnt.

Het is de bedoeling dat Chrysler in de komende jaren hoger in de markt wordt gezet. Het zou in de VS zelfs een concurrent van Cadillac moeten worden. Dat lijkt hoog gegrepen en zelfs de nieuwe Italiaanse directie vindt dat een ‘uitdaging’. In elk geval wordt Chrysler, net als Lancia, gericht op stijlbewuste mensen die een merk zoeken dat wat hoger in de markt staat.

Chrysler en Lancia staan beide onder leiding van Olivier Francois. Die heeft zich de afgelopen tijd binnen het Fiat-concern bewezen door Lancia in een moeilijke markt stabiel te houden. Sergio Marchionne, Fiat's hoogste baas, hoopt dat de Fransman die truc bij Chrysler kan herhalen.