We hebben al vaker het bewijs gezien dat Mercedes werkt aan een nieuwe CLS. De AMG-versie hebben we nog niet eerder betrapt.

Mercedes sjeest al rond met de nieuwe AMG-versie van de CLS. Met dat model zette Mercedes een aantal jaren geleden de trend op het gebied van de vierdeurs coupés. Dat is goed bevallen, dus er mag een opvolger komen van de opvallende Benz. De normale varianten hebben we al vaker zien rijden – tot in de woestijn van Dubai aan toe. De AMG-variant kwamen we nog niet eerder tegen.

Hoe de techniek van de snelste CLS van het nieuwe decennium er uit gaat zien, wordt al duidelijk als je kijkt naar de nieuwe E-klasse AMG. Diens 6,2-liter V8 met 525 pk zal ook zijn weg vinden naar de vierdeurs coupé. AMG heeft beloofd dat er in de toekomst gedownsized gaat worden en er komen vele andere nieuwe technieken. De CLS zal daarmee echter niet voorop gaan lopen.

Mercedes maakt geen haast met de komst van de nieuwe CLS. Het zou kunnen dat hij er volgend jaar al staat, maar als de ontwikkeling tegenzit, wordt het 2011. Zoals het AMG betaamt, wordt de dikke versie gelijktijdig met de normale varianten onthuld.