AMSTERDAM - De bezuinigingswoede bij Honda is nog niet weg: eerst moesten de spannendste projecten sneuvelen, en nu moet ook de Europese ontwerpstudio z’n deuren sluiten.

Dat meldt Cardesignnews. Het gaat om de studio’s van Honda R&D in het Duitse Offenbach. Hier worden zowel auto’s als motorfietsen ontworpen. De ontwerpers kunnen met ingang van september een andere betrekking zoeken.

De Europese designstudio van Honda was in het verleden verantwoordelijk voor concept-cars als de OSM (London Motorshow 2008) en de Small Hybrid Sports Concept (Genève 2007).

De sluiting van de faciliteit in Offenbach is niet de enige maatregel die Honda in Europa neemt: onlangs sloot de fabriek in het Engelse Swindon voor vier maanden z’n poorten. Ook schrapte Honda de spannendste projecten: het Honda Formule 1-team werd afgestoten en werd Brawn GP (en prompt succesvol).

V10

De NSX-opvolger met een dikke V10 onder de kap was een graag geziene gast op de Nordschleife, maar die auto zal nooit het levenslicht zien. Of de S2000 ooit een opvolger krijgt, is ook maar zeer de vraag. 

De CR-Z op de korte termijn de spannendste auto uit het Honda-gamma, op langere termijn komt er een snelle sportauto met hybride technologie.