AMSTERDAM - Opel is druk aan het testen met de nieuwe Meriva, bleek alleen al uit de vele vakantiefoto’s die we van onze lezers kregen.

Tot nu toe reden de Opel-testrijders alleen met Meriva’s met ‘blokjescamouflage’, maar tijdens een moment van onachtzaamheid bij Opel wist onze spionagefotograaf een geheel naakte Meriva op de gevoelige plaat te zetten.

Het is geen verrassing dat de productie-Meriva behoorlijk lijkt op de Meriva Concept die Opel in 2008 op de Autosalon van Genève toonde. Uit onze spyshots blijkt dat de meest opvallende details aan die concept-car, de suicide doors, ook hun weg naar de serieproductie vinden.

De geboorte van de nieuwe Meriva gaat niet zonder horten of stoten. Eigenlijk had de kleine mpv namelijk al bij de dealers moeten staan, maar de Meriva liep een jaar vertraging op door bezuinigingswoede in het Amerikaanse hoofdkwartier van General Motors.

Details

Technische details van de nieuwe Meriva zijn nog niet officieel bekend, maar het ligt voor de hand dat Opel de auto alleen met viercilinders gaat leveren. De nieuwe 1,4-liter turbomotor met een vermogen van 130 pk is bijvoorbeeld een goede kanshebber voor een plekje voorin de belangrijke compacte mpv.

Opel onthult de nieuwe Meriva zeer waarschijnlijk op de Autosalon van Genève (maart 2010). Rond de zomer van volgend jaar verschijnt de auto bij de dealers. Het veld concurrenten bestaat dan uit onder meer de Kia Venga, Nissan Note en de Citroën C3 Picasso.