De Mercedes S-klasse sedan kreeg onlangs z’n nieuwe modeljaar, maar de CL coupé moest nog even doorbijten. Binnenkort krijgt-ie echter ook z’n led’jes én een nieuwe naam.

Om de bloedband met de S-klasse te benadrukken, gaat de gefacelifte CL namelijk S-klasse Coupé heten. De coupé krijgt nieuwe koplampen, een andere grille en LED-dagrijverlichting. Ook aan de achterzijde van de auto maakt deze techniek z’n opwachting.

Verder zien we daar een nieuwe bumperpartij en een nieuw uitlaatsysteem. De naam S-klasse Coupé is overigens niet nieuw: tot 1996 heette de tweedeurs versie van de S-klasse namelijk al zo.

Downsizing

Qua motorengamma is het nog even gissen hoe het er bij de CL komt uit te zien. Momenteel zijn er alleen acht- en twaalfcilinders beschikbaar, maar in deze tijden van downsizing is het niet onmogelijk dat Mercedes-Benz ook een S-klasse Coupé met zescilinder aan gaat bieden.

De komst van een S 400 Hybrid Coupé ligt dan voor de hand. Een vermogen van 279 pk is genoeg om de tweedeurs op een milieuvriendelijker manier voort te bewegen.

Begin volgend jaar weten we zeker of Mercedes-Benz daadwerkelijk met een hybride S-klasse coupé op de proppen komt, want dan onthult het merk uit Stuttgart de auto.