Nu de Nissan GT-R de Porsche 911 Turbo op de Nordschleife achter zich heeft gelaten en het doek van de peperdure Spec V is getrokken, kijkt het Japanse merk alweer vooruit naar de volgende generatie. Want die komt er, bevestigt Nissan.

Dat meldt Pistonheads. Kazutoshi Mizuno, leider van het GT-R project: “Binnen Nissan is door de recessie een aantal projecten gesneuveld, maar we zijn nog steeds van plan om een nieuwe GT-R te maken. Deze R36 komt in 2013 op de markt.”

Nissan is met de nieuwe generatie GT-R nog ambitieuzer dan met de huidige, de R35. Bij de ontwikkeling van de huidige GT-R gold de 911 Turbo als maatstaf, bij de R36 kiest Nissan de über-911, de GT2 als benchmark.

Nissan kiest voor de weg van evolutie, want de R36 krijgt gewoon hetzelfde platform en dezelfde turbomotor als de huidige GT-R. Hierdoor kan het Japanse merk de ontwikkelingskosten drukken, bepaald geen overbodige luxe in deze moeilijke tijden.

Toch is de GT-R voor Nissan de komende jaren bijzaak. Het merk wil een van de grootste fabrikanten van elektrische auto's worden. De Nissan Leaf, die eind volgend jaar op de markt komt, moet de Japanners een forse duw in de goede richting geven.