Een Porsche wordt in de komende jaren bereikbaarder voor meer mensen. Het merk kondigt nu officieel kleinere modellen aan.

Porsche komt in de toekomst met een sportauto onder de Boxster en een kleinere SUV. Dat bevestigt Wolfgang Dürheimer, de ontwikkelingschef van Porsche in het Duitse vakblad Automobilwoche.

De nieuwe modellen zijn gemakkelijk mogelijk omdat de ontwikkelingskosten daarvan door de samenwerking met Volkswagen flink lager worden.

Compacter

Porsche werkt in de eerste plaats aan een kleine sportwagen die onder de Boxster in het programma komt. Ook zit er een SUV in de planning die beduidend compacter is dan de nieuwe Cayenne, die ook al slinkt ten opzichte van het huidige model. De nieuwe kleine Porsche moet gaan concurreren in de klasse van de komende Audi Q3 en de BMW X1.

Verder laat Dürheimer weten dat er bij de bestaande modellen in de toekomst erg wordt gelet op een gunstig brandstofverbruik. Zo moeten de nieuwe 911 (2011) en de Boxster en Cayman (2012) een verbruiksbesparing scoren van een ‘tweecijferig percentage’. Dat wordt bereikt door aangepaste motortechniek en aerodynamica.

Gewichtsbesparing zal door de veiligheidsconstructie van de auto’s nauwelijks mogelijk zijn.

Hybrides

Porsche experimenteert ook met hybrides en elektrische aandrijving. Ook die groene maatregelen moeten door de samenwerking met Volkswagen in een stroomversnelling komen.