AMSTERDAM - AutoWeek kruipt eind deze maand achter het stuur van de nieuwe Renault Mégane RS. Dat die bolide 250 pk levert wisten we al, maar we weten nu ook wat hij kan.

De nieuwe Renault Mégane RS komt in twee varianten. Het is altijd een Mégane Coupé maar Renault biedt keus uit een sportonderstel en een cuponderstel.

De tweede heeft dikkere stabilisatorstangen en een steviger afgestemd onderstel. Beide staan op 18 inch wielen, er zit echter wel ander rubber om.

De Chassis Sport beschikt over Dunlop Sport Maxx TT-banden in de maat 225/40R18, de Chassis Cup moet het Michelins Sport doen die een fractie breder zijn: 235/40R18. Bovendien zijn bij de Cup de wielen mat zwart, de Sport staat op zilvergrijze wielen.

Even snel

En dan nu het belangrijkste: hoe snel is de Renault Mégane RS met zijn 250 pk sterke 2.0 turbo? In rechte lijn even snel als de Seat Leon Cupra R en de Mazda 3 MPS. Dat betekent dat hij van 0 naar 100 in 6,1 seconden kan en maximaal 250 km/h loopt.

De motor levert een koppel van 340 Nm bij 4.000 toeren en hij teistert de voorwielen via een handgeschakelde zesbak. Met een gemiddeld verbruik van 8,3 liter per 100 kilometer gaat hij niet voor de zuinigheidsprijs maar de CO2-uitstoot zit met 195 wel mooi onder de 200 gram per kilometer

Schakeladvies

De Mégane RS krijgt een display met schakeladvieslampjes maar ook de 0-100-tijd wordt erop weergegeven. Verder zijn er zaken als rondetijden op afleesbaar.

Wat de Mégane RS kost is nog niet bekend. Waarschijnlijk maakt de importeur dat bekend wanneer de auto aan de pers wordt voorgesteld.