Volkswagen zet op de Salon van Genève de Polo GTI neer. Die krijgt een 1.4 TSI twincharger. In de zomer van 2010 staat de compacte GTI bij de Nederlandse dealers.

Dit nieuws hebben we zojuist bij de introductie van de gefacelifte Golf Variant en de Polo driedeurs vernomen. En er is meer Polo-nieuws.

De Volkswagen Polo GTI beschikt over de 1.4 TSI twincharger, net als de Seat Ibiza Cupra en de Ibiza FR.

Op de vraag of de Polo GTI qua vermogen in de buurt van de Cupra komt, konden de VW-medewerkers alleen zeggen dat de nieuwe Polo GTI in elk geval beduidend meer pk's krijgt dan de vorige Polo GTI.

Die had in normale trim een 1.8 20VT met 150 pk (er was ook een Cup Edition met 180 pk). Reken op minimaal 170 pk voor de Polo GTI. Overigens heeft Volkswagen dit jaar tijdens de Wörthersee-meeting al deze studie laten zien van een sportieve Polo.

Waarschijnlijk krijgt de Polo GTI uiterlijke kenmerken van die Polo. In elk geval komt de GTI als drie- en als vijfdeurs.

CrossPolo en Polo Variant

Tegelijk met de Polo GTI debuteert de nieuwe CrossPolo. Die staat kort na het beursdebuut in maart 2010 al bij de dealers. Verder hebben medewerkers van Volkswagen tegen ons bevestigd dat er gedacht wordt aan een Polo Variant.

Een compacte stationwagon, zoals de Seat Ibiza ST. Er is volgens VW veel vraag naar maar de bestuursraad van Volkswagen moet zich er nog over buigen. Zij krijgen een ontwerpvoorstel te zien, maar de VW-top is bang voor kannibalisatie met de Golf Variant.