De Volkswagen Golf Bluemotion hathback heeft nu ook een prijskaartje. Deze 1.6 TDI met een CO2-uitstoot van slechts 99 gram per kilometer staat voor 26.050 euro in de prijslijst. Hij heeft een A-label en komt in aanmerking voor 20 procent bijtelling.

De VW Golf Bluemotion is er als hatchback en Variant. Van de stationwagon werd vorige week de prijs bekend, nu weten we wat de hatchback kost.

Voor 26.050 euro staat er een Bluemotion klaar die voorzien is van R-line voor- en achterbumpers en dorpelverbreders. Daarbij zit ook nog de achterspoiler van de Golf GTI.

De achterlichtunits zijn gelijk aan die van de Highline. ESP, Climatic airco en elektrische ramen voor zitten er standaard op, voor elektrische ramen achter moet echter bijbetaald worden

 

Start-/stoptechniek

De 1.6 TDI levert 105 pk en mede dankzij het start-/stopsysteem haalt de diesel volgens de fabriek een gemiddeld verbruik van 1 op 26,3. Dat komt neer op een CO2-uitstoot van 99 gram per kilometer. Net drie gram te veel voor 14 procent bijtelling op diesels, maar in elk geval voldoende voor 20 procent bijtelling. Verder beschikt de Golf Bluemotion over techniek die zorgt voor regeneratie van remenergie.

Volkswagen geeft een acceleratietijd van 11,3 seconden op.