AMSTERDAM - Het ziet er naar uit dat de overname van het GM-merk Saturn door Roger Penske bijna in kannen en kruiken is. Saturn is één van de merken die worden geschrapt uit het General Motors-portfolio.

Al eerder werd bekend dat de Penske Automotive Group, onder meer de eigenaar van het tweede grootste autodealernetwerk in de VS en bekend van de racerij, het merk wilde overnemen.

Wanneer er geen nieuwe eigenaar zou worden gevonden, zou Saturn verdwijnen. Een nieuwe eigenaar moet zich volgens GM voor het einde van het derde kwartaal melden. Dat is morgen.

Volgens de Detroit Freepress zal er dan ook op 1 oktober een overeenkomst worden gesloten met Penske.

Dealerschappen gered

Het overleven van Saturn betekent dat er in de VS 350 dealerschappen zijn gered. Volgens eerdere overeenkomsten zorgt GM de komende twee jaar nog voor de productie van de modellen Vue, Outlook en de Aura sedan.

De krant in Detroit denkt zeker te weten dat de deal met Penske doorgaat omdat Saturn-bazin Jill Lijdziak gebruikt maakt van een vertrekregeling bij GM en de Saturn-dealers zijn gevraagd om een franchise-overeenkomst met Penske te tekenen.