AMSTERDAM - Niet alleen wij zijn nieuwsgierig naar de nieuwe Alfa Romeo Milano. Ook de Duitse sterke arm bekijkt de nieuwe Italiaan graag alvast van wat dichterbij.

Alfa Romeo rijdt op de Nürburgring nog steeds rond met een geheimzinnig gecamoufleerd prototype van de Alfa Romeo Milano.

Dat is niet erg zinvol meer, want we hebben de Milano al eerder gezien in volle glorie. Duitse blauwbroeken haalden dit prototype aan de kant om hem eens van dichtbij te bekijken en de testpiloot door te lichten.

De Milano wordt in het nieuwe jaar de opvolger van de uit 1999 stammende Alfa 147. Op de Autosalon van Genève, in het voorjaar, wordt hij gepresenteerd.

Niet Alfa-waardig

Aanvankelijk was het plan om de auto te plaatsen op het zelfde platform als de Fiat Bravo, maar dat werd door de toenmalige directeur niet Alfa-waardig bevonden. Vandaar dat speciaal voor de Milano het C-evo platform is ontwikkeld. Dat heeft flinke vertraging opgeleverd.

De productie van de Milano heeft straks plaats in de Cassino-fabriek in Midden-Italië. Dat is tevens de geboorteplek van zijn directe familieleden Fiat Bravo en Lancia Delta. Bovendien wordt de Fiat Croma daar gebouwd.