AMSTERDAM - Subaru toont op de Toyko Motor Show de Hybrid Tourer Concept. Dat is Subaru’s visie op hoe de groene GT van de toekomst er uit moet gaan zien.

De Subaru Hybrid Tourer concept heeft het klassieke DNA van Subaru: vierwielaandrijving en een boxermotor. Dat is voor deze gelegenheid gekoppeld aan hybridetechniek.

Daarvoor is voor- en achterin de auto een elektromotor geplaatst. Op lage snelheden, rijdt de auto louter op de kracht van de motor achterin. Ook springt die bij tijdens heftig accelereren.

Onder normale omstandigheden, staat de voorin geplaatste elektromotor de verbrandingmotor bij. De 2,0-liter boxer in de concept is trouwens voorzien van directe brandstofinjectie. Verder is de 4,63 meter lange concept car voorzien van een start-stop-systeem.

Gevoel van vrijheid

De vleugeldeuren van de concept voor de Tokyo Motor Show moeten volgens de makers zorgen voor een gevoel van vrijheid. Ook de grote hoeveelheid glas moet daaraan bijdragen.

Binnenin heeft elke inzittende een eigen zetel. Om een optimale zitpositie te verkrijgen, kan ook het dashboard op en neer bewegen. Een speciale voorruit moet zorgen voor rust voor de ogen van de bestuurder. De speciale lederen bekleding biedt een optimale ventilatie.

Advies rijstijl

Het Eye Sight systeem, dat de showauto aan boord heeft, is ontwikkeld om ongelukken te voorkomen. Het gebruikt een stereocamera en geeft 3D afbeeldingen weer.

Het herkent gevaarlijke situaties en detecteert voetgangers en fietsers. Ook ziet het objecten in de dode hoek en adviseert het de bestuurder over zijn rijstijl.