AMSTERDAM - Met openingen van Infiniti Centres in het Duitse Hamburg en in het Engelse Reading groeit het Europese netwerk van het Japanse luxe merk gestaag.

In Groot-Brittanië moeten er uiteindelijk 13 Infiniti dealervestigingen verrijzen, in Duitsland zullen er tot eind 2011 negen Infiniti Centres komen.

Nederland was er vroeg bij als het om officiële vertegenwoordiging van Infiniti gaat. Maar met de twee Infiniti Centres die er nu zijn, in Amsterdam Zuid-Oost en bij Barendrecht, zullen we het moeten doen.

In Duitsland wordt deze week het eerste Infiniti Centre bij onze Oosterburen geopend. Het is de bedoeling dat er eind 2001 negen Duitse vestigingen van het luxemerk van Nissan zijn.

Infiniti M

In Groot-Brittannië slaat Infiniti de vleugels ook uit. Na het geopende pand in Reading volgen nog 12 vestigingen. Volgend jaar moet Infiniti meer potten kunnen breken. Dan komt de Infiniti M, wat Infiniti’s eerste hybride wordt en de V6 diesel wordt leverbaar.

Dat is een 3.0 dCi van Renault. Het huidige gamma bestaat uit de G37 sedan, coupé en cabriolet, de EX37, de FX37 en de FX50.