De Italiaanse krant La Stampa heeft een interview met de nieuwe Alfa-baas Sergio Cravero. Daarin meldt hij dat de opvolger van de 159 in 2012 zijn opwachting maakt.

Alfa Romeo is druk bezig het modellenprogramma te vernieuwen. Eén de modellen die het in de toekomst moet gaan maken, is de opvolger van de 159.

"We hopen dat de Giulia in 2012 op de markt komt." Dat bevestigt Alfa Romeo-directeur Sergio Cravero in de Italiaanse krant La Stampa. “Maar eerst is het de beurt aan de Milano. Die tonen we in maart op de Autosalon van Genève.”

Orders

Cravero vertelt ook dat er 72.000 orders binnen zijn voor de Mito. In Europa heeft de kleine Alfa een marktaandeel van vijf procent en in het thuisland Italië is dat zestien procent. De gemiddelde verkochte Mito heeft een vermogen van 110 pk.

“Dat is dertig pk meer dan gemiddeld is in deze klasse. Het is het bewijs dat mensen van Alfa Romeo een sportieve auto verwachten.” Tot slot meldt Cravero dat het succes van de Mito in de toekomst erg af hangt van het voorzetten van de slooppremies in de verschillende Europese landen.

“Dit jaar bouwen we 65.000 tot 70.000 Mito’s. In de nabije toekomst verwachten we veel van de Mito's met de versnellingsbak met dubbele koppeling."