We zullen het geen goede gewoonte noemen, maar de Subaru Justy is al sinds jaar en dag een exacte kopie van een model van een ander merk.

Na de Daihatsu Sirion, is de Toyota Racis aan de beurt voor een Justy-behandeling.

De IAA in Frankfurt ligt nog maar nauwelijks achter ons, of de Tokyo Motor Show gloort aan de horizon. Aan het einde van oktober opent de Japanse beurs zijn poorten.

Naar verluidt is één van de primeurs daar een nieuwe Justy van Daihatsu. Dit keer is de Toyota Ractis de basis voor de nieuwe kleine Soeb.

Moederbedrijf

Toyota is sinds enige jaren het moederbedrijf van Subaru. De Ractis kennen we niet in Europa, maar het model gebruikt de techniek van de Yaris.

Op het moment is de Justy niets meer of minder dan een kloon van de Daihatsu Sirion. Dat merk is eveneens een onderdeel van het Toyota-concern. Eerder zijn de Suzuki’s Ignis en de Swift als Subaru Justy verschenen.

Het bestaan van de Subaru Justy is op het moment symbolisch: tot en met juli zijn er dit jaar 213 stuks van Subaru’s kleinste verkocht. Wanneer de Subaru-variant van de Ractis de oversteek naar Europa maakt, is nog niet duidelijk.