Het duurt niet lang meer voordat de Porsche Boxster wordt afgelost door een geheel nieuw model. Dan staat er voor het eerst sinds 1996 een geheel nieuwe kleine Porsche. Voordat het zo ver is, mag de aloude Boxster nog een keer schitteren als Speedster.

Porsche rijdt op het moment rond met een prototype voor de Boxster Speedster. Dat wordt het laatste nieuwe model dat van de huidige Boxster verschijnt. De twee bulten achter de voorstoelen verraden dat het hier om een Speedster gaat. Daarmee is het natuurlijk een eerbetoon aan de 356 Speedster, maar in het recentere verleden is er ook een 911-variant geweest als Speedster.

Over komst van de Boxster Speedster doen al langer verhalen de ronde. Nu ziet het er naar uit dat de auto zo goed als klaar is voor productie. We schatten in dat hij op één van de Amerikaanse beurzen staat, die in het begin van 2010 worden gehouden. Als die deadline niet wordt gehaald, wordt het feest verschoven naar Genève in maart.

De helemaal nieuwe Boxster verwachten we pas in 2012. Inmiddels rijden er al vele prototypes rond. Dat komt omdat er veel moet worden getest in het nieuwe model. Om de CO2-uitstoot te drukken komen er motoren met directe injectie en ook wordt er gespeculeerd over viercilinder uit de rekken van Audi. Die moeten natuurlijk wél eerst aan de eisen van Porsche voldoen voordat ze op de markt komen.