De nieuwe BMW 5-serie moet nog onthuld worden, maar ook de nieuwe M5 rijdt al fanatiek zijn rondjes over de Nürburgring. Deze week is hij alweer een stukje minder gecamoufleerd.

Een week geleden konden we de BMW M5 laten zien met flink wat camouflage, maar gisteren reed de powersedan rond met een minder warm ingepakte koets. BMW Motorsport geeft de M5 weer een front met grote luchtinlaten, en vier uitlaten zijn opnieuw het kenmerk van de achterkant van de snelste Fünfer. De voorschermen, die bij de huidige M5 voorzien zijn van luchtuitlaten, zijn dusdanig gecamoufleerd dat we naar de definitieve vorm slechts kunnen gissen.

V8 twinturbo

Downsizing op hoog niveau leidt er waarschijnlijk toe dat de atmosferische V10 plaatsmaakt voor een V8 met twee turbo’s. De motor zit al in de X5 M en X6 M en met 555 pk gaat de M5 er qua vermogen op vooruit. Het 4,4-liter blok levert bovendien een gigantisch koppel, 680 Nm bij 1.500 toeren. In de SUV en de crossover is de motor gekoppeld aan een BMW Sports Automatic, een automaat met zes versnellingen.

Eer BMW informatie vrijgeeft over de nieuwe M5 zijn we zeker een half jaar verder. De gewone 5-serie moet eerst debuteren, en die komt in het voorjaar van 2010.