Fiat kan de band met dochterbedrijf Ferrari niet genoeg benadrukken. Op de IAA in Frankfurt komt Abarth daarom met de Abarth 695 Tributo Ferrari, de ultieme versie van de 500 Abarth.

De Abarth 695 Tributo Ferrari heeft een opgefokte 1,4-liter T-Jet motor aan boord. De ingenieurs weten 180 pk uit het blokje te peuren. Via een Manual Transmission Automated (MTA) versnellingsbak gaan de aandrijfkrachten naar de voorwielen. De MTA-bak is een gerobotiseerde handbak met flippers achter het stuur.

Het ontwerp van de 17-inch wielen is geïnspireerd op dat van de Ferrari-wielen. Speciale schokdempers en extra grote remmen zorgen ervoor dat de Abarth 695 Tributo Ferrari zich wel raad weet met de extra pk’s. De auto krijgt de kleur Scuderia Red mee, terwijl de wielen en de achterste luchtinlaten zijn afgewerkt in de kleur Racing Grey. Xenon verlichting behoort tot de standaarduitrusting.

Binnenin vallen de ‘Abarth Corsa by Sabelt’ stoelen op. Deze kuipen zijn van koolstofvezel en zijn afgewerkt met lederen bekleding. Per stoel zorgen deze voor een gewichtsbesparing van 10 kilogram. Ook het instrumentenpaneel is geïnspireerd op dat van Ferrari’s.

Alle exemplaren krijgen een plakkaat met het serienummer mee. Of er ook exemplaren naar Nederland komen en wat de prijs dan eventueel is, is nu nog niet bekend. Op de IAA in Frankfurt kunnen we het bommetje in ieder geval in het echt zien.