Fiat neemt de Qubo Trekking mee als primeur naar Frankfurt. Dat is een opgeruigde versie van de toch wat brave gezins-mpv.

Fiat richt de Qubo Trekking, die debuteert op de IAA in Frankfurt, op mensen die vaak in de vrije natuur vertoeven of van buitensport houden. Hij is voorzien van de 75 pk sterke 1,3-liter multjet diesel. Daarmee stoot hij 115 gram CO2 per kilometer uit en haalt hij een verbruik van 1:17.

De Qubo Trekking is herkenbaar aan zijn speciale voorbumper en omdat hij 2 centimeter hoger op zijn poten staat. De Trekking is een tweewielaandrijver, maar het Traction +-systeem zorgt dat hij over ruig terrein kan rijden. Bij doorslippende wielen op de aangedreven as remt Traction+ het wiel af zodat de grip kan worden hervonden. Traction+ is te bedienen middels een knop op het dashboard en werkt tot 30 km/u. Volgens Fiat is het systeem veel goedkoper dan reguliere vierwielaandrijving.

Het interieur van de Qubo Trekking kan op zestien manieren worden ingedeeld. Wanneer alle stoelen omhoog staan, is er een bagageruimte van 330 liter. Dat kan worden uitgebreid tot een maximum van 2.500 liter. De Qubo is immers de personenautoversie van de Fiorino-bestelauto.