De Alfa Romeo Mito heeft een nieuw topmodel: de Quadrifoglio Verde. Het topmodel biedt meer dan alleen maar een stoerder smoelwerk.

De Alfa Romeo Mito Quadrifoglio Verde heeft namelijk een nieuwe 1.4 TBi benzinemotor met Multiair techniek aan boord. Het blok is goed voor een vermogen van 170 pk, waardoor de Mito QV een specifiek vermogen van 124 pk per liter heeft, de hoogste waarde ooit voor een Alfa Romeo. De Quadrifoglio Verde spurt in zeven seconden naar 100 kilometer per uur.

Het gebruik van de Multiair-technologie betaalt zich uit in het verbruik. De Mito QV heeft elke 100 kilometer slechts 4,8 liter brandstof nodig en de CO2-uitstoot bedraagt 139 gram per kilometer. Daarmee komt het sportieve topmodel van de Mito-reeks zelfs in aanmerking voor het 20 procenttarief voor de bijtelling.

De Mito QV onderscheidt zich van z’n broeders door 17-inch wielen met titanium afwerking. Alfa Romeo gebruikt dezelfde kleur voor de buitenspiegelkappen en de omlijsting van de koplampen. Het interieur heeft een donkere afwerking, sportstoelen en witte verlichting van het instrumentenpaneel.

Ook het onderstel ging op de schop. De Mito Quadrifoglio Verde krijgt Dynamic Suspension mee, een systeem met elektrische schokdempers dat Alfa Romeo heeft ontwikkeld in samenwerking met de ingenieurs van Magneti Marelli. Het systeem zorgt volgens het Italiaanse merk voor comfort en veiligheid en geeft de Mito tegelijkertijd een kwikzilverig karakter. De Dynamic Suspension werkt samen met het DNA-systeem dat we al uit de andere Mito’s kennen.

Verder heeft de snelste Mito de nieuwe C635-zesversnellingsbak van Fiat Powertrain Technologies. Deze zorgt voor betere rijeigenschappen en een lager verbruik. De bak vindt in de toekomst ook z’n weg naar andere modellen van Alfa Romeo.

Het Italiaanse merk toont de Mito QV op de IAA-stand. Naast deze auto toont Alfa Romeo ook de tammere versies (105 en 135 pk) van de 1,4-liter Multiair-motoren in de Mito.