AMSTERDAM - Het lijkt er op dat Saab toch nog voor een deel in Chinese handen valt. Zonder een bijdrage van SAIC krijgt Koenigsegg de financiering niet rond.

Saab komt mogelijk voor een deel in Chinese handen. Volgens persbureau Reuters krijgt de nieuwe eigenaar Koenigsegg zonder hulp van SIAC de financiering voor de overname niet rond. Het zo gaan om een zogeheten ‘passief aandeel’.

Sinds Koenigsegg een Noorse geldschieter is kwijtgeraakt, zijn er problemen rond de financiering van de overname. In juni werden de overnameplannen van Koenigsegg bekend. De minuscule sportautobouwer werd daarbij geholpen door Noorse en Amerikaanse investeerders.

Volgens een onbekende bron zou SAIC het bedrijf zijn dat het ontbrekende bedrag van drie miljard Zweedse kronen wil bijspringen. De zaken van SAIC gaan goed; met name omdat de Roewe 750 al meer dan 40.000 keer is verkocht.

Grote struikelblok is echter SsangYong, dat onder de vleugels van SAIC failliet dreigt te gaan. De perikelen bij het Zuid-Koreaanse merk zouden er voor kunnen zorgen dat de financiering van de Saab-deal niet doorgaat.