AMSTERDAM - Het merk Audi wil nog steeds niet prijsgeven wat het nu precies voor nieuws meeneemt naar de IAA in Frankfurt. Een dealer in Kaapstad heeft in al z’n enthousiasme nu z’n mond voorbij getwitterd: we kunnen op de belangrijkste Europese autoshow van het najaar een RS3 verwachten!

Een medewerker liet een halve dag geleden op Twitter weten dat hij ‘uitkijkt naar de onthulling van de RS3. 2,5-liter vijfcilinder motor, vierwielaandrijving en 335 Bhp (340 pk, red.)’. Zoals verwacht deelt de RS3 dus z’n techniek met de Audi TT RS.

De potente krachtbron moet de snelste A3 in staat stellen om in rond de vijf seconden naar 100 kilometer te sprinten. Audi kennende krijgt de RS3 een op 250 km/h begrensde topsnelheid.

Maar na overhandiging van de nodige euro’s is het merk niet te beroerd om deze elektrische waakhond zo te programmeren dat deze pas bij 280 kilometer per uur een einde aan de pret maakt.

Debuut

Het debuut van de snelste A3 vindt aanstaande dinsdag plaats op de persdag van de IAA in Frankfurt. Reken op een marktintroductie in de eerste helft van 2010. De RS3 gaat het opnemen tegen auto’s als de BMW 135i Coupé, Ford Focus RS, Subaru WRX STi en Mitsubishi Lancer Evolution.

De RS3 is de uitsmijter van de huidige A3-reeks. In 2011 wordt deze na flink wat jaren trouwe dienst afgelost door een compleet nieuw model. Of die ook weer een RS3-variant krijgt, is nog koffiedik kijken.