AMSTERDAM - Lexus wil een graantje meepikken in het premium C-segment en komt daarom met de geheel nieuwe LF-Ch Concept op de proppen. Hier ziet u de tweede officiële foto van de spannende nieuwe Lexus Concept.

Vorige week konden we ons al vergapen aan de achterzijde van de LF-Ch, maar die foto liet nog wel het nodige te raden over. Deze tweede foto laat zien hoe de concept-car smoelt.

Er is nog weinig officiële informatie beschikbaar over de Lexus LF-Ch. De kleine letter h in de naam duidt er in ieder geval op dat de concept-car profiteert van een hybride aandrijflijn. Er is een behoorlijke kans dat de techniek veel verwantschap vertoont met die van de Lexus HS250h.

Dat is een Lexus hybride die alleen voor de Amerikaanse markt bestemd. De benzinemotor in de HS250h is een viercilinder met een inhoud van 2,4-liter.

Aandrijflijn

Het vermogen bedraagt 187 pk en de aandrijflijn wordt gecompleteerd door een CVT-transmissie, die de krachten op de voorwielen overbrengt. Wellicht is die benzinemotor een maatje te groot voor de Europese markt. Dan is de Prius-aandrijflijn natuurlijk ook nog een mooie optie.

Met de productieversie van de LF-Ch wil Lexus de degens kruisen met de Volvo C30 en de BMW 1-serie. Er komen waarschijnlijk ook benzineversies van de kleine Lexus, maar volgens een woordvoerder van een diesel uitgesloten.