De nieuwe dwergauto van Gordon Murray wordt een rasechte driezitter die zijn indeling leent van de McLaren F1. Nu hebben we het binnenste van de T25 ook in beeld.

Over de T25 van Gordon Murray is vorige week al het een en ander gemeld. Nu is er vanuit het ontwerpbureau van Murray ook een afbeelding vrijgegeven over de indeling van de T25. De makers van de auto claimen dat er zes indelingsmogelijkheden staan en dat het interieur binnen dertig seconden kan worden verbouwd.

Het iCentre-concept, zoals de indeling is gedoopt, bedacht Murray al in 1966 tijdens zijn studie. In de McLaren F1 werd het voor het eerst in productie genomen. In de ‘boodschappenstand’ kan de dwergauto 750 liter bagage slikken. Dat is de inhoud zo’n zes winkelwagentjes.

Bij de bediening kan een kind de was doen. De T25 heeft slechts twee pedalen en via drukknoppen kunnen de drie standen van de automatische versnellingsbak worden geslecteerd: Forward, Reverse and Neutral.

Murray gaat de auto produceren volgens het nieuwe iSteram concept. Details daarover zijn nog niet bekend, maar er wordt geclaimd dat de gebruikte oppervlakte en de benodigde investering tachtig procent minder zijn dan bij een reguliere autofabriek.