Aanvankelijk wilde Porsche het Panamera-platform voor zichzelf houden. De integratie bij Volkswagen brengt daar verandering in. Nu is alleen nog de vraag welk merk een model op de Panamera-bodem gaat zetten.

Nu Porsche onder de vleugels van Volkswagen gaat vallen, moet het de bodemplaat van de Panamera gaan delen met de andere merken in het portfolio van de Wolfsburgers. Dat meldt het Amerikaanse Left Lane News. Ook wordt uitdrukkelijk gemeld dat het niét Lamborghini wordt. Daar is nog geen beslissing gevallen over de productie van de Estoque

Dan blijven Bentley, Bugatti en Audi over. Bentley zou het platform kunnen gaan gebruiken voor de opvolger van de Continental, al is daarbij de keuze nu al gevallen op het aluminium chassis van de komende Audi A8. Bentley wil graag een lichtere auto bouwen en daarvoor lijkt het stalen Porsche-onderstel niet geschikt.

Bij Bugatti lijken nog geen knopen doorgehakt over het volgende model. De Panamera-basis kan daar worden gebruikt voor een twee- en vierdeurs model. Ook zijn er geruchten dat Audi graag een vijfdeurs GT wil als toevoeging in het segment van de R8.

Volgens de geruchten krijgt de Panamera geen opvolger als in 2017 de levenscyclus afloopt. Voorlopig gaat Porsche nog moedig voorwaarts met het vijfdeurs model. De V6’en staan op het punt van introductie en het hybride-versie staat op de planning voor 2011. Een dieselmotor komt er hoogstwaarschijnlijk niet. De vraag naar een Panamera TDI is te klein om die rendabel te maken.