McLaren trekt later deze week het doek van de nieuwe sportwagen. Tot op heden kennen we die als P11, maar de auto gaat vanaf 2011 als MP4-12C door het leven.

McLaren wil zich de komende jaren gaan ontwikkelen tot volwaardig sportautomerk. Tot nu toe heeft de renstal alleen nog maar in de jaren ’90 een zeer geslaagd uitstapje gemaakt naar de openbare weg met de F1 supercar.

Komende woensdag geeft McLaren gegevens vrij van de MP4-12C. Die gaat in 2011 in de verkoop. Ron Dennis meldt dat zijn sportauto geschikt zal zijn voor dagelijks gebruik. De auto krijgt een V8 gekoppeld aan een zevenversnellingsbak. Het navigatiesysteem is voorzien van wifi zodat onderweg kaarten en muziek kunnen worden gedownload. In het interieur is een ‘zwevende console’ à la Volvo geplaatst, zodat er een futuristisch gevoel ontstaat.

De komende zes jaar wil McLaren drie nieuwe modellen uitbrengen. De jaarproductie moet oplopen tot vierduizend stuks. Van de MP4-12C moeten in het eerste jaar duizend stuks worden gemaakt.

Met het nieuwe model gaat McLaren concurreren in de klasse van onder meer de Lamborghini Gallardo, Ferrari 458 Italia en de Porsche 911 Turbo. Het tweede model moet komen in het vaarwater van de standaard-modellen van de 911 en de laatste is er eentje in de klasse waarin tot voor kort de Porsche Carrera GT opereerde.