AMSTERDAM - Honda breidt de reeks modellen van de huidige CR-V uit met de 2.4 Executive. Dat wordt een kortstondig genoegen want het model wordt in maart 2010 vervangen.

Honda hangt op de valreep nog een nieuwe motor in de CR-V. De SUV wordt namelijk in het volgende voorjaar vervangen door een gefacelift model. De nieuwe krachtbron is een 2,4-liter benzinemotor met een vermogen van 166 pk.

Het maximale koppel bedraagt 220 Nm. Volgens Honda duurt de sprint van 0 naar 100 km/u 11 seconden en bedraagt de topsnelheid 190 kilometer per uur. Het verbruik bedraagt 9,5 liter per 100 kilometer.

De Executive is goed uitgerust met zaken als stoelverwarming, automatische klimaatregeling twee gescheiden temperatuurzones, lichtmetalen 18-inch velgen en xenon-koplampen in de standaarduitrusting.

Airbags

Ook de veiligheid is niet vergeten met zes airbags, actieve hoofdsteunen en Honda’s Trailer Stability Assist. Dat systeem zorgt dat aanhangers en caravans altijd stabiel achter de auto hangen. Het werkt samen met Vehicle Stabilty Assist – zo noemt Honda het stabiliteitssysteem van de wagen.

De CR-V 2.4 Executive is vanaf half september leverbaar voor een bedrag van 42.400 euro. Daarmee is de auto slechts 450 euro duurder dan de handgeschakelde CR-V 2.0 Executive die het moet doen met 150 PK en 192 Nm koppel.