AMSTERDAM - Wanneer Gordon Murray zijn eerste geld met de T25 heeft verdiend, gaat hij verder met het ontwikkelen van zijn sportauto. Die moet de werkelijke opvolger van de McLaren F1 zijn.

Gordon Murray heeft een revolutionaire manier bedacht om zijn T25 dwergauto op een efficiënte manier op verschillende plekken op de wereld te bouwen.

Wanneer dit iStream concept het eerste geld heeft opgeleverd, gaat de beroemde ontwerper verder met de ontwikkeling van zijn sportauto. Dat meldt het Engelse Car Magazine.

Gordon Murray is de geestelijke vader van de onovertroffen McLaren F1 supercar. Enige jaren geleden is bij McLaren begonnen met de ontwikkeling van de opvolger van die auto. Inmiddels staat Murray op eigen benen en is McLaren opnieuw begonnen met het maken van een eigen sportauto, die we kennen als P11.

In eigen beheer tekent de ontwerper verder aan zijn auto, die volgens hem de werkelijke opvolger wordt van de F1. Bij McLaren werd die auto ontwikkeld onder de codenaam P8.

Supercar

“Ik maak nog één supercar – en dat wordt er eentje van een nieuwe soort”, verklaart hij in het Engelse blad. “De huidige sportauto’s hebben geen toekomst.” Zijn nieuwe auto wordt compacter en lichter dan de F1 en is bovendien langzamer en minder krachtig. “Maar hij betrekt de bestuurder veel meer bij het rijden”, verklaart hij.

“Het heeft voor McLaren geen zin een auto te bouwen die de F1 in de schaduw zet. De wereld is verder gegaan en wie denkt dat de markt voor Gallardo-achtige auto’s zich herstelt tot het niveau van twee of drie jaar geleden, is een dromer”.  

Daarmee geeft hij een sneer naar zijn oude broodheer want McLaren heeft aangegeven dat de P11 moet gaan concurreren met auto’s als die Lamborghini en de Ferrari 458 Italia.