Eindelijk eens goed nieuws uit de stallen van Chrysler. De productie van de Dodge Caliber wordt opgevoerd omdat de auto door de slooppremie aldaar flink in de belangstelling staat.

In de Belvidere-fabriek van Chrysler in Illinois wordt een tweede dienst ingevoerd om de vraag naar de Dodge Caliber te kunnen bijbenen. Deze relatief zuinige auto staat in de VS in de belangstelling omdat hij vaak wordt gekozen als nieuwe auto tijdens de Cash for Clunkers-actie. Daarbij worden Amerikaanse autokopers tot 4.500 dollar gespekt door de overheid als ze hun oude, onzuinige auto inruilen voor een wat economischer exemplaar.

De nieuwe dienst in de Chrysler-fabriek levert 850 banen op en zorgt voor een jaarproductie van 10.000 stuks extra. In de Belvidere-vestiging worden ook de Jeeps Compass en Patriot gebouwd. Daarvan wordt de productie niet verhoogd.

Chrysler houdt de vraag scherp in de gaten zodat er geen voorraden ontstaan als die plotseling weer daalt. Eerder deze week verklaarde Chrysler dat er dit jaar in de verschillende fabrieken van het concern 50.000 auto’s meer worden gebouwd dan vooraf was bedacht.