De Audi A3 en de A3 Sportback met de 105 pk sterke 1.6 TDI-motor zijn nu ook leverbaar met de zeventraps S-Tronic versnellingsbak met dubbele koppeling.

De A3 1.6 TDI met S tronic stoot 109 gram CO2 per kilometer uit, de Sportback doet het net iets minder goed met 112 gram per kilometer, maar beide zitten nog onder de 116 gram en leveren daarmee een bijtelling van 20 procent op. Audi claimt een verbruik van 4,4 liter per 100 kilometer.

Net als zijn handgeschakelde broertjes is de A3 S-tronic standaard voorzien van een start/stop-systeem waarbij de motor afslaat als de auto stilstaat. Laat je de rem los springt de motor direct weer aan. Ook is de A3 standaard uitgerust met een systeem dat de energie die vrijkomt bij afremmen en uitrollen opslaat. Deze energie wordt dan weer benut bij het optrekken. De versnellingsbak kent een automatische modus maar kan ook bedient worden met flippers aan het stuur.

De Audi A3 1.6 TDI en Audi A3 Sportback 1.6 TDI zijn verkrijgbaar in de uitrustingsniveaus Attraction, Ambition en Ambiente. De prijslijst van de A3 S-Tronic begint bij 30.920 euro. De Sportback is leverbaar vanaf 32.070 euro. Voor 1.595 euro rust Audi de A3 uit met het Pro Line Bussines-pakket met volautomatische airco, metallic- of pareleffectlak, middenarmsteun en navigatiesysteem.