BMW gaat in de Mini-fabriek in Oxford twee nieuwe modellen bouwen. Daarmee worden meer dan duizend nieuwe banen gecreëerd.

BMW-baas Norbert Reithofer vertelt in een interview met de Engelse Financial Times dat er wordt geïnvesteerd in de Mini-fabriek in Oxford en dat dit flink veel nieuwe banen met zich mee brengt. Er zijn plannen om twee nieuwe modellen te bouwen. De eerste is de coupé en de tweede is een nog onbekende concept car, die eveneens op de beurs in Frankfurt staat. Er wordt aangenomen dat dit een Speedster zal zijn; een tweezits cabriolet met een laag silhouet.

Reithofer vertelt niets over de termijn waarop dit gaat gebeuren. Over het algemeen duurt het twee of drie jaar voordat een studiemodel productierijp is. Ook het aantal banen dat met de nieuwe model wordt gecreëerd kan hij niet onthullen.

Maximum

Volgens de krant is er voor de nieuwe modellen een tweede productielijn nodig in Oxford. Op het moment draait de fabriek namelijk bijna op de maximum capaciteit van 200.000 tot 220.000 Mini’s per jaar. Volgens een marktanalist is voor het bedienen van een nieuwe productielijn een aantal banen nodig dat ‘bestaat uit vier cijfers’.

Voordat de coupé en de Speedster op de markt komen, is het eerst de beurt aan de Countryman; een SUV-achtig model. Daarvan is de productie echter uitbesteed aan het Oostenrijkse Magna Steyr. Verder wordt er gespeculeerd over de productie van Mini’s in Amerika. Dat is immers de grootste markt voor het merk.