Vandaag en morgen rijdt AutoWeek in Duitsland met de nieuwe Mazda 3 MPS. We kunnen u nu echter al de prijs van de meest potente 3 melden.

Mazda Nederland vraagt 39.995 euro voor de Mazda 3 MPS. Voor dat geld krijgt u de keuze uit vier lakkleuren: Velocity Red, to Aluminium Metallic, Black Mica and Crystal White Pearl.

De Mazda 3 MPS heeft de bekende 2,3-liter viercilinder turbomotor aan boord, opnieuw goed voor 260 pk. Wel is het koppel van 380 Nm tien procent hoger dan voorheen. De CO2-uitstoot daalt met zeven gram per kilometer naar 224 gram/km. De aandrijving geschiedt op de voorwielen, maar een sperdifferentieel zorgt ervoor dat de MPS z’n krachten goed kwijtkan. De Mazda sprint in 6,1 seconden naar 100 kilometer per uur en de topsnelheid bedraagt 250 kilometer per uur.

Aan de voorkant onderscheidt de 3 MPS zich door ronde mistlampen en bi-xenon koplampen. Aan de zijkant vallen de nieuwe 18-inch wielen op, die doen denken aan de exemplaren op de Mazda RX-8. De achterlichten gebruiken nu led-technologie en een joekel van een achterspoiler zorgt niet alleen voor intimidatie van de achterliggers, maar ook voor extra downforce.

De Mazda 3 MPS verschijnt dit najaar bij de Nederlandse dealers. Hij gaat het opnemen tegen auto’s als de Honda Civic Type-R en Ford Focus ST, maar Mazda hoopt ook de Audi S3 en de BMW 130i in de vuurlinie te hebben.